Anonym, ktorý ohlásil výbuch budovy je vypátraný

01.02.2006 Svidník

Svidnícki policajti intenzívnym vyšetrovaním prípadu šírenia poplašnej správy vypátrali a usvedčili páchateľa anonymného telefonátu, o ktorom sme Vás 19.janu...
Svidnícki policajti intenzívnym vyšetrovaním prípadu šírenia poplašnej správy vypátrali a usvedčili páchateľa anonymného telefonátu, o ktorom sme Vás 19.januára tohto roku informovali. Svidnícky policajný vyšetrovateľ vtedy začal trestné stíhanie vo veci pre zločin šírenia poplašnej správy.

Skutok sa stal uvedeného dňa o 09.30 hod. vo Svidníku, keď anonymný mužský hlas na sekretariát exekútorskej kancelárie nachádzajúcej sa v administratívnej budove na Ul. Sov. hrdinov vo Svidníku zavolal, že do hodiny tam vybuchne bomba. Pracovníčka exekútorského úradu túto informáciu oznámila polícii, ktorá hneď vykonala evakuáciu všetkých občanov nachádzajúcich sa v uvedenej budove. Ohliadku budovy a všetkých miestností vykonali policajti a pyrotechnik aj za pomoci služobného psa vycvičeného na výbušniny. Policajti nenašli žiadne výbušniny. Evakuácia bola ukončená o 10.15 h. Páchateľom anonymného telefonátu je 61 ročný muž pochádzajúci zo Svidníka a volal zo Šale-Veče, kde má prechodné bydlisko. Ku skutku ho údajne viedlo to, že ho rozčúlila pohľadávka exekútora zo Svidníka vo výške 1.444. -Sk za určité platenie DPH. Tak sa rozhodol, že za túto správu vytrestá exekútorský úrad nuž telefonoval. V zmysle Trestného poriadku páchateľovi vznesie obvinenie miestne a vecne príslušný policajný útvar. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody vo výške 1 -5 rokov.
 

Vyberte región

mark